Ciastka z mąki kokosowej

Smaczne ciasteczka, mocno kokosowe z dużej ilości kokosu. Bezglutenowe, bez jajek i mleka. polecam nie tylko dla osób na diecie.

Przepis:

- mąka kokosowa 50 g,

- masło kokosowe 120g,

- syrop z agawy 20 – 30 g,

- mąka pszenna ( lub ryżowa) 50 g,

- masło orzechowe 50 g,

- olej roślinny 20 g,

Wykonanie:

1. Wszystko razem mieszamy i ciasto chłodzimy pół godziny w lodówce. Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni. Odrywamy kawałki ciasta i kształtujemy ciasteczka w ulubionej formie. Pieczemy aż się zarumienią. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze.

Smacznego,

Magda,

vegabutik.pl

2 odpowiedzi na „Ciastka z mąki kokosowej

  1. Alice pisze:

    Czy w przepisie chodzi o olej kokosowy czy maslo kokosowe?

  2. Magda vegabutik pisze:

    masło kokosowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>