Masło kokosowe – doskonałe do wszystkiego

Polecam pyszne masełko kokosowe. Do wszechstronnego stosowania, najzdrowsze stosowane na zimno: do smarowania pieczywa, jako krem do tortów lub co Wam przyjdzie do głowy. Mój syn ( 3 l ) mówi, że to serek pyszny :)

Przyjemny maślany smak z nutką kokosową, ciasteczka kruche upieczone z udziałem masła kokosowego są wspaniałe.

Jak uzyskać masełko ? Przy okazji przyrządzania mleka kokosowego( przepis tutaj ), które po długim schłodzeniu daje nam grubą warstwę tłuszczu ( nie jest to olej kokosowy). Należy zlać mleko a tłuszcz przełożyć do miseczki i przechowywać do tygodnia w lodówce.

Przygotowując samodzielnie mleko kokosowe otrzymujemy:

Cóż więcej trzeba ? Jeżeli kokos Cię nie uczula to naprawdę polecam wyroby z tego pysznego orzecha.

Pozdrawiam,

Magda,

vegabutik.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>