Sezamowe paluszki chlebowe

Fajne paluszki chlebowe, bardzo smaczne i odżywcze. Po upieczeniu chrupiące, takie polecam zjeść :)

Składniki:

  • 2 filiżanki wody wymieszać z łyżeczką soli,
  • 3 filiżanki mąki orkiszowej lub pszennej razowej,
  • 3 łyżki oliwy,
  • sezam niełuskany do obtaczania.

Wykonanie:

  1. Do wody wsypać mąkę, oliwę i wyrobić elastyczne ciasto.
  2. Formułować paluszki i wyłożyć na blachę.
  3. Pędzelkiem posmaruj paluszki wodą i posyp sezamem.

Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.


Jeżeli ciasto będzie za rzadkie należy dosypać mąki.

Warto zachęcić dzieci do wyrabiania, na pewno się ucieszą…

Pozdrawiam,

Magda, vegabutik.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>