Zupa krem z ciecierzycy i pomidorów

 

Ciecierzyca, pomidory i rozmaryn – pyszne połączenie. Podana z makaronem zaspokoi głód na długo, konsystencja kremu z całym grochem… polecam :)

Składniki:

  • 3-4 pomidory ( lub 1 puszka )
  • 1 kubek ugotowanej ciecierzycy ( namoczonej na noc)
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1-2 szklanki bulionu warzywnego
  • pęczek natki pietruszki
  • mleko kokosowe lub śmietanka
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • oliwa 2 -3 łyżki
  • ugotowany makaron razowy.

Przygotowanie:

  1. Czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory pokrojone i rozmaryn. Dusić przez 10 minut.
  2. Dodajemy bulion, odcedzoną ugotowaną ciecierzycę, natkę i gotujemy jeszcze przez kilka minut.
  3. Połowę zaupy miksujemy. Podajemy z makaronem polaną śmietanką lub mlekiem kokosowym.

Smacznego !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>