Zupa migdałowa – pyszny deser lub pożywne śniadanie

Dwu składnikowa zupa – mleko kokosowe i pożywne migdały, tylko tyle trzeba żeby zapewnić sobie wspaniałe samopoczucie. Doskonała na rozpoczęcie dnia jako śniadanie lub na deser. Migdały znane ze swych właściwości odżywczych dostarczą cennych minerałów, nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin. Mleko kokosowe przyjemnie pachnące i bogate w aminokwasy oraz witaminę C sprawi, że taki posiłek to prawdziwa rozkosz :)

Składniki:

Wykonanie:

  • migdały zalewamy wodą i namaczamy na całą noc. Następnie osączamy. Miksujemy.
  • łączymy z mlekiem kokosowym ( może być z puszki, jednak najlepsza wersja to własnoręcznie zrobione), przyprawiamy wanilią lub cukrem waniliowym.
  • podajemy z pokruszoną bezą ( można pominąć)

Gdy zupę traktujemy jako deser można podać kieliszek likieru migdałowego.

Można zupę podgrzać.

Polecam i życzę smacznego :)

 

Magda,

vegabutik.pl 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>